Wall Esthetics: Plaatsing & nazorg

Om je Lalegno Wall Esthetics wand tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk dat deze op de correcte manier geplaatst wordt. Uiteraard wil je de wandbekleding zo lang mogelijk in topconditie houden en hem met de nodige zorg en toewijding behandelen. Als je een paar eenvoudige regels in acht neemt over plaatsing, bescherming, reiniging en onderhoud, zal je nog langer genieten.

De werf voorbereiden

  • Lalegno Wall Esthetics panelen mogen alleen binnenshuis geïnstalleerd worden.
  • Alle buitendeuren en ramen moeten worden geplaatst en volledig in gebruik zijn.
  • Alle beton-, metsel- en stukadoorswerken en andere vochtverhogende werkzaamheden moet uitgevoerd zijn en voldoende uitgedroogd zijn. 
  • De werf moet minstens 14 dagen voor de installatie (en altijd na de installatie) een constante temperatuur hebben van 15-24 °C en luchtvochtigheid van 40- 65% om te zorgen voor een degelijke acclimatisatie.
    Indien deze ideale condities niet gerespecteerd worden, kunnen barsten en spleten ontstaan, kan de wandbekleding krom trekken of op termijn andere gebreken gaan vertonen.
  • Het vochtgehalte van de te bekleden wand moet gecontroleerd worden met een geschikte testmethode. De testresultaten moeten worden geregistreerd.