Parket, bohemian style

Eén van de interieurtrends van het moment is ongetwijfeld de zogeheten Boho Chic, een uitgesproken design trend geïnspireerd op de hippiecultuur uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Hoewel het bij deze stijl op het eerste gezicht vooral gaat om de aankleding, is het uitermate belangrijk dat je van de juiste fundamenten vertrekt om een geloofwaardig interieur te creëren.

Denk dus vooraf goed na over de basismaterialen die je wil gebruiken:

 • De perfecte vloer:

Een Boho-interieur schreeuwt als het ware om een warme parketvloer. Die voegt immers instant gezelligheid toe en is het ideale vertrekpunt voor de romantische of exotische sfeer die je wil oproepen. lalegno biedt zoveel keuze aan tinten, formaten en stijlen dat je er zeker het parket vindt dat precies aansluit bij het effect dat jij voor ogen had.

Meer hulp nodig? Kies één van volgende stijlen:

 1. Je gaat voor een “Boho-bright”-interieur, een eerder romantische look veel wit en vrolijke accenten. Kies een wit parket (de 15-ABC-189-BLANCDEBLANCS-B, bijvoorbeeld) of een vloer in lichte eik-tinten. Hiermee leg je echt de nadruk op je meubilair, je accessoires en de lichte speelsheid van je interieur. Lichte vloeren reflecteren het natuurlijk daglicht ook beter. Zo wordt de kamer nog lichter.
 2. Je gaat voor de “Boho-exotic”-stijl, waarin je op een ongedwongen manier aandacht vraagt voor de bijzondere vondsten, die je zorgvuldig hebt verzameld tijdens verre, exotische reizen. Hierbij past vooral het robuuste uiterlijk van de eiken vloeren uit de Antiq- en de Barn-collectie van lalegno. Die verouderde parketvloeren zijn vaak iets donkerder van kleur, gekliefd of handgeschraapt en hebben interessante kleureffecten die voortreffelijk aansluiten bij jouw stijl. Dit type vloeren brengt je interieur tot leven en kan je prachtig aankleden met een exotisch tapijtje of pittige accessoires.
 • Muren met een accent:

Hou muren in eerste instantie sober en licht, zodat je als het ware van een blanco canvas kan vertrekken. Daaraan kan je, met mate, kleuren, texturen en patronen toevoegen. Prachtig is bijvoorbeeld een accentmuur met houten wandbekleding. Zo’n accent maakt je interieur niet alleen stijlvoller, het voegt ook persoonlijkheid toe en zorgt bovendien voor een betere akoestiek.

 • Aankleding:

En zodra de basis goed zit, kan je aan de slag. Aankleden, aankleden, aankleden…

Voor een overtuigend effect, hou je best rekening met volgende details:

 • Kies voor meubels en accessoires in natuurlijke materialen, zoals riet, rotan of hout.
 • Varieer en combineer allerlei texturen, kleuren en patronen.
 • Zorg voor warme verlichtingselementen
 • Maak gebruik van lage zitjes zoals krukjes, poefs en kratjes.
 • Haal zoveel mogelijk groene planten in huis. Gebruik potten, vazen en hangmandjes.
 • Selecteer artisanale voorwerpen uit alle uithoeken van de wereld om je huis mee te decoreren.