Vloerverwarming? Kies dan voor meerlagenparket.

Vloerverwarming is tegenwoordig voor velen dé ideale methode om de leefruimtes te verwarmen, want zo hou je de muren vrij voor sfeerelementen die decoratiever zijn dan een verwarmingstoestel. Bij Lalegno begrijpen we dat volkomen! Ook wij doen er per slot van rekening ook alles aan om uw huiskamer gezellig aan te kleden met onze mooie parketvloeren.


Of je nu voor vloerverwarming kiest omdat je jouw huisje knus en gezellig wil inrichten, of net omdat je wil gaan voor strak en design, … een echte houten vloer past gegarandeerd bij die look.


Waar moet ik op letten?

Als je kiest voor vloerverwarming, is het uiteraard de bedoeling dat je er de kamer mee kan verwarmen. Daarom moet de vloer die je kiest de warmte voldoende geleiden en dus een lage warmteweerstand hebben. Een meerlagenparket is dus ideaal. Op de productpagina vind je voor elk van onze parketvloeren een uitgebreide technische fiche waarop de warmteweerstand genoteerd staat.


Anderzijds wil je natuurlijk ook dat je vloer mooi en stabiel blijft. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een meerlagenparket in plaats van voor massief parket. Hout leeft en past zich aan bij wisselende temperaturen en luchtvochtigheid. Onder invloed van warmte droogt het uit en gaat het krimpen; onder invloed van vocht, zet het uit. Op die manier kan massief parket op termijn gaan vervormen onder invloed van de wisselende condities van uw vloerverwarming. Samengesteld parket daarentegen is speciaal ontworpen om die natuurlijke beweging van het hout, en dus ook de vervorming, zoveel mogelijk tegen te gaan.


Welk hout moet ik kiezen?

Bij Lalegno vindt je massa’s inspiratie! Ga voor eik of vloeren met een meer exotisch tintje zoals walnut, wengé, teak, merbau of doussie. Beukenhout en jatoba vermijdt je beter, want dat zijn nerveuze houtsoorten die vochtgevoeliger zijn en sneller vervorming vertonen.


En de plaatsing van mijn parket, hoe gaat dat?

Het plaatsen van parket in combinatie met vloerverwarming is vrij technisch en laat je best over aan een vakman. Wil je toch alles weten over de do’s en don’ts van zo’n installatie? Je vindt heel wat informatie over dit onderwerp in het hoofdstuk vloerverwarming.


Realisatie: