Classic meets modern

15-CLASSIC-190-MERLOT-V

Op en top eikenhout


De 15-CLASSIC-190-MERLOT-V van Lalegno is gemaakt van Europees eikenhout om “U” tegen te zeggen. Het hout heeft een karakter en een nerfstructuur zo mooi en uniek dat alleen Moeder Natuur zelf die had kunnen uittekenen. Speciaal voor deze vloer van CLASSIC-sortering selecteerden onze vakmensen immers eikenhout met authenticiteit en rustieke klasse, gekenmerkt door fraai uitgebalanceerde, afgewerkte knopen en prachtige natuurlijke tintvariaties. Echt waar, het stukje natuur dat je met een eiken vloer als deze in huis haalt, wordt alleen maar mooier met de jaren.


Ecologisch verantwoord


En bij Lalegno houden we van de natuur! Net als onze andere meerlaagse parketvloeren werd ook de MERLOT vervaardigd met het oog op een gezond bosbeleid en maximale regeneratie. De stabiliserende opbouw van meerlagenparket laat ons namelijk toe om onder de duurzame eiken toplaag een verstevigende constructie te gebruiken uit populierenhout, een snelgroeiende houtsoort.


Antieke look …


Omwille van zijn karaktervolle uitstraling, maar vooral ook door de subtiele schaaf- en verouderingstechnieken die het parket tijdens het productieproces ondergaat, hoort de MERLOT tot de ANTIQ-collectie. Op de plank en de voeg van dit meerlagenparket worden willekeurig deukjes en krasjes aangebracht, zodat het lijkt alsof je vloer bijvoorbeeld uit een oud hoevetje gerecupereerd werd en met succes de tand des tijds heeft doorstaan. Bij de MERLOT gebeurt dat verouderen trouwens volledig met de hand.


… met modern temperament


Deze houten vloer werd gerookt en daarna grijs geolied. Daardoor krijgt de MERLOT een modern kleurenpalet dat zich prachtig laat combineren met meubels in landelijke stijl, bijvoorbeeld. Maar ook als je een boontje hebt voor vintage- en retro-elementen, of als een romantische slaapkamer helemaal jouw ding is, zorgt dit parket voor de nodige sfeer en gezelligheid. MERLOT-vloeren hebben immers een eigentijdse look die heel veelzijdig is en perfect aansluit bij iedere hedendaagse interieurstijl.


Met je eigen ogen vaststellen hoe mooi deze vloer is? Dat doe je uiteraard in één van de Lalegno-verdeelpunten!


Product