Art Nouveau als inspiratiebron

De 15-LINE-90-BRUT neemt een vliegende start. Deze nieuwe parketvloer van Lalegno is geïnspireerd op de weelderige interieurstijl van de Art Nouveau.


Villa Demoiselle, een architecturaal pand dat in 1890 opgetrokken werd volgens de orders van bouwheer en kunstkenner Henry Vasnier, is precies het voorbeeld dat onze ontwerpers voor ogen hadden wanneer ze deze vloer concipieerden. Alle typische kenmerken van de Art Nouveau-stijl zijn er terug te vinden.


Victor Horta, Henry Van De Velde en andere vooraanstaande binnen- en buitenlandse art nouveau-architecten inspireren zich op de sensuele lijnen en de organische architectuur van de gothiek. Precies dat lijnenspel is nu terug met de 15-LINE-90-BRUT van Lalegno, niet enkel in vorm, maar zelfs in de naamgeving.


Eén van de grote verdiensten van art nouveau is de aanvaarding van industriële materialen in de burgerlijke architectuur. Metaal en glas werden volop aangewend en gecombineerd met natuurlijke materialen, die daardoor net nog beter tot uiting kwamen en extra geaccentueerd werden. De prachtige houten vloer in Villa Demoiselle die aan de basis lag van het designconcept voor de LINE van Lalegno is daar een perfect voorbeeld van.


Art nouveau-architecten beschouwen de natuur als een inspiratiebron. Groeivormen uit de natuur worden vertaald naar bouwstructuren, waarbij onderdelen van gebouwen letterlijk met elkaar versmelten. In de weelderige interieurs verschijnen dieren en planten, die zowel figuurlijk als gestileerd weergegeven kunnen worden.


Door haar soberheid en haar sierlijk golvende lijnen enerzijds en door de voorliefde voor natuurthema’s anderzijds, maakt de Japanse kunst furore in het art nouveau tijdperk. Japanse motieven als de libel, orchidee, hortensia en iris worden gretig overgenomen.


De inspiratiebron voor dit parket mag dan al in het verleden liggen, maar toch is de 15-LINE-90-BRUT van Lalegno een zeer actuele en trendy designvloer, die met zijn soberheid ook de strakke lijn in jouw interieur kracht kan bijzetten en de identiteit van de ruimte versterkt. Dank zij de LINE wordt in kleine ruimtes diepte gecreëerd, zodat de kamer optisch groter wordt. Met dit strokenparket, dat zich trouwens ook bijzonder goed leent als patroonvloer, krijgt ieder interieur, van het salon op het gelijkvloers tot de mansardekamer op zolder, plots een ongeziene elegantie.
PRODUCT


15-LINE-90-BRUT


EIK


15-LINE-90-BRUT


Klasse: ABC