Alles over parket

Goed geïnformeerde mensen zijn tevreden mensen.
Daarom kom je hier alles te weten over parket in het algemeen en over de mooie Lalegno parketvloeren in het bijzonder. Je ontdekt hier niet alleen onze mooie collecties en afwerkingen, maar ook alle praktische en technische informatie rond hout en parket wordt haarfijn uitgelegd.

Conform aan alle CE-Normen

De Europese Unie streeft ernaar dat producten die binnen Europa verhandeld worden voldoen aan een aantal strenge eisen omtrent veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming. Die eisen omschrijft ze in een aantal normen, de zogenoemde CE-normen. De norm die betrekking heeft op parketvloeren is de CE-norm EN 14342.

Deze norm eist in dat parketvloeren getest zijn op en voldoen aan de opgelegde voorwaarden betreffende brandreactie, formaldehyde-emissie, VOC-emissie, aanwezigheid van PCP en biologische duurzaamheid. Verder kan een fabrikant ook testen uitvoeren om te controleren hoe het gesteld is met de thermische geleidbaarheid, de glijweerstand en de buigsterkte van zijn vloeren. Ook dat deed Lalegno voor een aantal vloeren.

Een gedetailleerd prestatiecertificaat (DOP) is beschikbaar en maakt deel uit van de technische fiche, die specifiek voor elk van onze vloeren op onze site opgenomen werd.

Alle Lalegno-vloeren voldoen volledig aan de CE-normering.