Alles over parket

Goed geïnformeerde mensen zijn tevreden mensen.
Daarom kom je hier alles te weten over parket in het algemeen en over de mooie Lalegno parketvloeren in het bijzonder. Je ontdekt hier niet alleen onze mooie collecties en afwerkingen, maar ook alle praktische en technische informatie rond hout en parket wordt haarfijn uitgelegd.

Zaagsneden

Bij parketvloeren met zaagsneden worden er met een lintzaag markeringen gemaakt in de eiken toplaag van je vloer. Die markeringen staan haaks op de vezelrichting van het hout en worden lukraak en in gevarieerde dieptes over het oppervlak aangebracht.

Designer chique …

Precies dat willekeurige effect van zaagsneden brengt het hout in balans. Zo leidt het de aandacht weg van de houtnerf en legt het de nadruk op de vorm en het esthetische lijnenspel van het hout zelf. Wellicht is dat de reden waarom ontwerpers massaal door de knieën gaan voor het mooie design van parket met zaagmarkeringen en waarom dit tegenwoordig een zeer populaire look is. In ieder geval, hout met zaagmarkeringen is al een hele poos bijzonder in trek en zal dat in de toekomst zeker blijven.

Ondanks het moderne designkarakter van dit type parketvloeren met 3D-effect, bieden ze toch een uiterlijk dat herinnert aan de goede tijd van toen. Ze scheppen een verweerde, authentieke sfeer, maar tegelijk ook een zeer exclusieve uitstraling.

… maar ook praktisch!

Naast het esthetische aspect van deze structuurafwerking, is er ook nog een functioneel voordeel. Studies hebben immers uitgewezen dat houtoppervlakken met zaagmarkeringen makkelijker af te werken zijn, omdat de afwerkings- en beschermlagen beter hechten aan de structuur.

De Lalegno parketvloeren met zaagsneden zijn speciaal ontworpen om weerstand te kunnen bieden aan de uitdagingen van het dagelijkse leven. Ze kunnen dus makkelijk en snel gereinigd worden.

We willen je nog even meegeven dat het effect van de zaagmarkeringen deels verloren kan gaan bij het opnieuw schuren van je parket, maar bij een correct onderhoud zullen deze parketvloeren je eerst jarenlang apetrots maken!

Meer weten? Hier vind je alle Lalegno-vloeren met zaagsnede-afwerking.