Alles over parket

Goed geïnformeerde mensen zijn tevreden mensen.
Daarom kom je hier alles te weten over parket in het algemeen en over de mooie Lalegno parketvloeren in het bijzonder. Je ontdekt hier niet alleen onze mooie collecties en afwerkingen, maar ook alle praktische en technische informatie rond hout en parket wordt haarfijn uitgelegd.

Impress

De Impress-techniek is niet echt een structuureffect op je volledige parketvloer, maar heeft wel alles te maken met de verouderde look van je parket. Het is een behandeling die enkel op de meest rustieke Lalegno-vloeren kan worden toegepast, omdat ze betrekking heeft op de knopen en karakterelementen in het hout.

Bij parketvloeren die knopen bevatten zorgt Lalegno er altijd voor dat die zorgvuldig en netjes afgewerkt worden. Niks nieuws, zal u zeggen: in de wereld van het hout gebeurt het immers wel vaker dat gezonde knopen met behulp van een plamuurmes en houtpasta worden ingevuld. Daarna volstaat het de vulling te laten drogen en het geheel lichtjes op te schuren zodat het oppervlak vlak en egaal aanvoelt.

Innoverende knopen

Maar de Impress-techniek is wel innoverend! Omdat we voor sommige Lalegno-vloeren een meer karaktervolle en antiek verweerde look nastreven, waken onze vakmensen er tijdens het productieproces over dat bij Impress-vloeren de afwerkpasta lichtjes en met vakkundige vingerbewegingen wordt ingemasseerd. Zo lijkt het achteraf alsof knopen, scheurtjes en andere imperfecties in het hout volledig zijn uitgesleten. Er ontstaat dus een antiek 3D-effect rond de karakterelementen die de plank in zijn geheel een zeer realistische veroudering geeft.

Impressionant parket

Dat hele proces wordt door onze schrijnwerkers met kennis van zaken aangepakt. Uiteraard worden de planken die geschikt zijn voor dit procedé eerst nauwgezet uitgezocht, maar ook de rest van de handeling verloopt volledig met de hand. Een tijdrovende bezigheid, maar de resultaten zijn ronduit hartveroverend!

Ook overtuigd door de Impress-vloeren van Lalegno? Hier vind je een overzicht.