Alles over parket

Goed geïnformeerde mensen zijn tevreden mensen.
Daarom kom je hier alles te weten over parket in het algemeen en over de mooie Lalegno parketvloeren in het bijzonder. Je ontdekt hier niet alleen onze mooie collecties en afwerkingen, maar ook alle praktische en technische informatie rond hout en parket wordt haarfijn uitgelegd.

Gekliefde vloeren

Om parketvloeren te produceren worden boomstammen normaal eerst verzaagd tot planken. Het unieke van gekliefde vloeren is dat het hout gebruikt voor de vloerdelen hier niet gezaagd wordt, maar gekliefd. Zo ontstaat er een vrij ruw en ongelijk oppervlak dat diagonale bijlsporen vertoont. Het hout krijgt een uniek patroon dat de nerfstructuur en de houttekening van eik extra benadrukt. Het eigenzinnige karakter van het hout, met zijn knoesten, groeven en scheuren, zorgt ervoor dat geen twee planken gelijk zijn. Het kan niet anders, gekliefd parket maakt ieder interieur zeer bijzonder. Klassiek of modern, het hout zal cachet geven aan de ruimte.

Barn

Het procedé van hout klieven levert magnifieke vloeren op en prikkelde onze designers tot een zeer speciale collectie die uitmunt in eigenheid en karakter: de BARN-collectie. BARN-vloeren worden gekliefd, verouderd en afgewerkt zodat ze doen denken aan het verweerde hout van de typische oude Canadese schuren. Een look die zeer “in” is bij architecten en designers, maar ook bij iedereen die een karaktervloer wil.

De gekliefde vloeren van deze parketreeks zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Ze zijn de bekroning van een lange zoektocht naar het delicate evenwicht tussen natuurlijke schoonheid en vakkundig geïmplementeerde elegantie. De vloeren van deze reeks worden volledig artisanaal, met de hand, afgewerkt.

Ook een gekliefde Barn-vloer kan je, na jaren gebruik, opnieuw opschuren. Als je dat doet, verlies je wel een stukje van het structuureffect.

In ieder geval, Barn-parket is adembenemend mooi en geeft je een traditioneel bewerkte eiken vloer met een eigentijdse look.